Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Hero Studii clinice

Importanta Cartografierii Corporale Complete si a Dermatoscopiei Digitale pentru Monitorizarea Pacientilor cu Risc Crescut de Melanom


Studiu Clinic FotoFinder
Teresa Deinlein, Carina Michor, Rainer Hofmann-Wellenhof, Karin Schmid-Zalaudek, Regina Fink-Puches


Acest studiu clinic analizeaza importanta utilizarii cartografierii corporale complete si a dermatoscopiei digitale secventiale pentru monitorizarea pacientilor cu risc crescut de melanom. Studiul s-a desfasurat pe o perioada de sase ani pentru a determina eficacitatea echipamentului FotoFinder in detectarea melanomului la stadii incipiente si minimizarea exciziilor de nevi benigni.

Au fost incluse 6020 de imagini dermatoscopice de la 214 de pacienti. Cartografierea corporala completa s-a efectuat la un interval mediu de 16 luni si 9 saptamani, in timp ce dermatoscopia digitala secventiala s-a efectuat in medie la fiecare 9 luni si 9 saptamani. Numarul necesar pentru excizie a fost de 4,6, iar numarul necesar pentru monitorizare a fost de 548. In total, 11 leziuni cutanate maligne au fost detectate, avand o grosime medie a tumorii de 0,44 mm.

Prin utilizarea acestui sistem integrat de cartografiere corporala completa si dermatoscopie digitala, medicii au putut detecta melanomul la stadii timpurii si au reusit sa minimizeze exciziile de nevi benigni. Astfel, studiul evidentiaza rolul esential al echipamentului FotoFinder in imbunatatirea diagnosticului si managementului pacientilor cu risc crescut de melanom.
Importanta Cartografierii Corporale Complete si a Dermatoscopiei Digitale

Aflati mai multe despre Studiu Clinic FotoFinder contactandu-ne cu ajutorul formularului de mai jos

Solicita oferta