Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro
ATBM Master - Cea mai avansata platforma de imagistica pentru medici dermatologi

FotoFinder ATBM Master

Cea mai avansata platforma de imagistica pentru medici dermatologi

4 aprilie, 2021

ATBM Master - Cea mai avansata platforma de imagistica pentru medici dermatologi

Pielea este cel mai mare organ al corpului, insa de cele mai multe ori sanatatea acesteia este ignorata, oamenii ajungand la medicul dermatolog atunci cand nu reusesc sa gaseasca alte solutii pentru diferite afectiuni, de exemplu psoriasis sau chiar pentru cancer.


Depistarea timpurie a cancerului de piele a devenit unul dintre cele mai importante obiective in domeniul videodermatoscopiei digitale. Din fericire, in ultimii ani s-au inregistrat progrese notabile si in prezent medicii dermatologi pot depista cancerul de piele mult mai usor, fara a fi nevoie de interventii si procese de lunga durata.

Printre cele mai avansate aparate de videodermatoscopie digitala se numara Fotofinder ATBM Master, o platforma inteligenta, multifunctionala care poate face si o cartografierea corporala completa, ajutand medicul dermatolog sa observe ab initio toate leziunile de pe suprafata corpului, fara a avea nevoie de aparate care sunt folosite pentru investigatii amanuntite.

Ce este mai exact ATBM Master

ATBM Master este o platforma inteligenta produsa si asamblata in Germania care combina combina cartografierea corporala completa si videodermatoscopia digitala pentru a pune in practica un nou concept: videodermatoscopia corporala totala.

Astfel, cu ajutorul acestui aparat, medicul dermatolog poate depista mult mai repede leziunile cutanate noi, ajutand la stabilirea unui diagostic precis intr-un timp mai scurt.

Pentru a ajunge la aceasta precizie, platforma FotoFinder ATBM Master este dotata cu camera speciala Canon de 50.3 Megapixeli, si cu un software unic, Mosaic View, ce poate procesa direct imagini in format RAW. Astfel, structura alunitelor si a altor tipuri de leziuni poate fi analizata direct din etapa de cartografiere corporala.

In cazul leziunilor care necesita mai multa atentie, se utilizeaza videodermatoscopul special Medicam 1000s, care permite observarea in profunzime a structurilor pielii, avand capacitatea de a mari de 400 de ori imaginea. Datorita acestei functionalitati, medicii dermatologi pot vizualiza pielea la nivel celular cu o claritate si acuratete fara precedent.

Care sunt principalele functii ale ATBM Master

Datorita camerei ultraperformante, FotoFinder ATBM Master ajuta medicii dermatologi sa analizeze in detaliu fiecare leziune si sa stabileasca optiunile potrivite de tratament.

Platforma este multifunctionala, avand atat functii de scanare si comparare a pielii, cat si un software bazat pe inteligenta artificiala datorita caruia se poate stabili imediat un scor de malignitate al leziunii.

Functia BodyScan

Functia BodyScan a platformei ATBM Master ajuta la o comparatie mai buna a imaginilor si detecteaza in mod automat orice schimbare aparuta in compozitia leziunii, inclusiv in ceea ce priveste forma, culoarea sau textura acesteia.

Suprafata pielii pacientului este scanata, iar orice leziune noua este marcata in sistem.  Datele comparate sunt disponibile imediat pentru ca medicul dermatolog sa poata urmari mai usor datele. Astfel, se poate detecta atat modificarea leziunilor existente, cat si aparitia unora noi.

Functia Mosaic View

Datorita camerei speciale Canon de 50.3 Megapixeli si a sistemului unic Polflash XE de 4 flash-uri, 2 polarizate si 2 nepolarizate, platforma ATBM Master poate ajuta medicii dermatologi sa detecteze leziuni periculoase in cel mai scurt timp.

Sistemul Mosaic View, una dintre cele mai importante functii ale aparatului, este unic in practica dermatologica si extrage imaginile tuturor leziunilor cutanate din imaginile BodyScan si le ordoneaza automat in functie de anumiti parametri.

Potrivit cercetarilor, 71% dintre toate melanoamele se dezvolta de novo, iar prin scanarea pielii, functia BodyScan cumulata cu Mosaic View, ATBM Master ajuta la identificarea imediata chiar si a celor mai mici modificari ale pigmentului. In acest mod, medicii dermatologi pot depista timpuriu cancerul de piele, inainte ca leziunile sa devina o problema.

Moleanalyzer PRO – Inteligenta Artificiala pentru detectarea si evaluarea leziunilor

Dincolo de functia BodyScan si Mosaic View, platforma ATBM Master se foloseste de Moleanalyzer PRO, un software avansat care ii ajuta pe medicii dermatologi sa obtina mai multe informatii concrete despre leziunile care pot aparea la nivelul pielii.

Moleanalyzer PRO se bazeaza pe inteligenta artificiala si studiaza atat leziunile pigmentare, cat si pe cele non-pigmentare si stabileste pentru fiecare scorul de risc.

Astfel, algoritmul folosit de Moleanalyzer primeste constant date noi si le compara cu cele obtinute anterior. Capacitatea FotoFinder a fost testata si in cadrul unui studiu clinic intitulat Om versus Masina, realizat de Spitalul Universitar din Heidelberg, unde algoritmul a oferit rezultate impresionante, demonstrand o specificitate extraordinara in analiza leziunilor pielii.

Cu ajutorul platformei ATBM Master, medicii pot analiza si masura structura leziunilor si, totodata, pot face o analiza comparativa a imaginilor si modificarilor aparute in timp.

In acest mod, se poate face o evaluare clara pe baza unei liste de puncte-cheie, iar datorita software-ului cu inteligenta artificiala, se poate stabili imediat scorul de risc al uunei leziuni de la nivelul celular al pielii.


Descopera Aparatul FotoFinder ATBM Master

BeautyMed