Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Radiofrecventa pentru rejuvenare cutanata
Radiofrecventa pentru rejuvenare cutanata
Informatii cheie
Rezultate obtinute
Solicita oferta

Aparatura cu Radiofrecventa (RF) pentru Clinici si Saloane


Radiofrecventa (RF) este rata de oscilatie intre 3 kHz pana la 300 mHz, ce corespunde frecventei undelor radio si curentilor alternativi care conduc semnalele radio. Radiofrecventa vizeaza cu precadere oscilatiile electrice, iar in unele cazuri si pe cele mecanice.

Pe masura ce interesul si cererea de tratamente cosmetice creste, tendinta tratamentelor de rejuvenare trece catre segmentul non-invaziv, cu rezultate mai eficiente si cu recuperare mai rapida. In ritm cu noile tendinte, tratamentul cu radiofrecventa (RF) atrage din ce in ce mai mult atentia zilele acestea. Spre deosebire de tratamentele laser, cele cu RF folosesc o tehnologie non-ablativa, pe baza de curent electric pentru rejuvenarea pielii. Radiofrecventa incalzeste focalizat tesutul, ceea ce duce la o lezare redusa a epidermului, fara efecte adverse si cu timp de recuperare redus. Exista o varietate de tipuri de echipamente cu radiofrecventa (RF): monopolara, bipolara, fractionata, sublativa.

Tehnologia Radiofrecventa


Sistemele cu RF genereaza un curent electric intr-un camp electromagnetic de 3 kHz pana la 300 mHz. Odata ce curentul ajunge in tesut intampina rezistenta acestuia, numita impedanta. Cand curentul trece prin tesut cu rezistenta electrica, se genereaza caldura deoarece energia electrica este convertita in energie termica. Astfel, cantitatea de energie generata depinde de impedanta testului tinta.

Stratul de grasime subcutanata sau alte zone cu rezistenta mare pot genera o cantitate mare de energie, facand posibila astfel penetrarea caldurii in straturile profunde. In timp ce difractia, absorbtia si imprastierea/spargerea determina pierderea partiala a energiei generate de un sistem optic sau laser, energia RF este libera de influenta difractiei, absorbtiei in cromofori sau de alte interactiuni cu tesuturile, ceea ce nu influenteaza melanina din epiderma. Din acest motiv poate fi folosita de orice tip de piele si este posibil controlul profunzimii energiei.

Radiofrecventa microneedling profound pentru rejuvenare faciala
Radiofrecventa dalyance pentru fermitate corporala

Contraindicatiile radiofrecventei includ pacientii cu echipamente medicale implantate precum pacemaker sau defibrillator. Este contraindicat tratamentul persoanelor cu boli vasculare de colagen si boli autoimune. Se recomanda o atentie sporita la pacientii sub tratament radioactiv sau cu herpes in proces de vindecare.

Radiofrecventa in estetica


Energia radiofrecventei foloseste rezistenta tesutului din diverse straturi ale pielii pentru a o transforma in energie termala. Multe aspecte trebuie respectate ca energia RF sa fie transformata in energie termala, iar principalele sunt marimea si adancimea tesutului tratat, deoarece trebuie tinut cont de impedanta pielii.
Deoarece energia RF produce un curent electric, tesutul si melanina nu sunt lezate. Astfel, energia RF poate fi folosita pe orice fototip si la diferite adancimi de penetrare, in functie de ce ne dorim sa tratam. Radiofrecventa este o tehnologie des intalnita in tratamentele estetice faciale si corporale.
Tinteste: elasticitatea, fermitatea, ridurile, liniile fine, refacerea volumului dermal, celulita, tonusul cutanat.

Dezvoltarea tehnologiei cu radiofrecventa in rejuvenarea pielii permite o varietate mare de tratamente anti-ageing. Pana acum terapiile RF erau folosite in tratarea laxitatii pielii, ridurilor, acneei vulgare, cicatricilor si celulitei. Majoritatea rezultatelor sunt exceptionale, in special la pacientii cu semne premature de imbatranire. In acelasi timp, la pacientii cu riduri extrem de adanci sau cu laxitate mare a pielii doar radiofrecventa nu a avut rezultate uimitoare. De aceea se recomanda combinarea acestei tehnologii cu alte tipuri de tratamente precum cele laser sau fillere - pentru a obtine efectele maxime cu timp de recuperare minim. RF ramane o alternativa eficienta la tratamentele ablative si laserele non-ablative.

Informatii cheie Aparatura Radiofrecventa

 • Radiofrecventa Monopolara si Bipolara
  • Radiofrecventa monopolara este livrata printr-un electrod in zona de tratament si un altul amplasat la o distanta relativ mare pentru ca energia sa ajunga in profunzime prin corp. RF monopolar penetreaza mai adanc si intens decat RF bipolar. Adancimea de penetrare este de pana la 20mm.

   Tratamentele cu radiofrecventa bipolara sunt unele dintre cele mai noi tehnici non-invazive folosite pentru eliminarea simptomelor imbatranirii pielii si pentru remodelarea corporala. Radiofrecventa bipolara foloseste electrozi simetrici ce pot controla distributia de energie dintre ei.

   Curentul electric circula dintr-un electrod in tesut si apoi in celalalt electrod. Ca rezultat, tesutul este incalzit doar in zona tintita. RF bipolara este, de regula, combinata cu infrarosu si vacuum pentru rezultate sporite.
 • Radiofrecventa Sublativa
  • Sublative este singura tehnologie de eliminare a cicatricilor acneice moderat - severe, de pe toate tipurile de piele. Aplicatorul RF Sublative™ este conceput sa livreze energia RF in piele intr-un mod fractionat, printr-o matrice de electrozi.

   Pielea sanatoasa din jurul punctelor de matrice tratate accelereaza procesul de vindecare a dermului, prin stimularea neocolagenezei si producerii de noi celule. Rezultatul? O piele uniforma, fina si elastica, fara iregularitati texturale, pete pigmentare, riduri superficiale si medii, intr-un tratament non-chirurgical, cu timp de recuperare redus. In plus, Sublative™ este singura tehnologie de eliminare a cicatricilor acneice moderat-severe pe toate tipurile de piele.
 • Radiofrecventa Fractionata
  • Radiofrecventa fractionata este o varianta de RF bipolara unde matricea de electrozi este dispusa sub forma unui sablon ce imparte zona de tratament intr-o multitudine de zone termale. Aceasta tehnologie are aplicatii in estetica pentru rejuvenare faciala, reducere vergeturi, diminuare celulita, remodelare corporala. Deoarece sistemele cu RF functioneaza independent de cromofori ele pot fi utilizate pe toate tipurile de piele, fara risc de hiperpigmentare.

   Sublative este singura tehnologie de eliminare a cicatricilor acneice moderat-severe pe toate tipurile de piele. Aplicatorul RF Sublative™ este conceput sa livreze energia RF in piele intr-un mod fractionat, printr-o matrice de electrozi.

   Zonele microscopice ale epidermei si dermei sunt ablate termic sub forma unei "retele" la suprafata pielii, iar zonele non-ablate servesc ca rezervor de celule pentru grabirea procesului de vindecare. Tratamentele estetice folosesc energie RF non-ablativa in pulsuri scurte ce oscileaza prin piele pentru a incalzi tesutul tinta. RF este adesea folosita pentru fermitatea pielii. Energia RF penetreaza pielea si stimuleaza contractie fibrelor de colagen si neocolageneza. Echipamentele pe baza de RF folosesc o varietate de sisteme de livrare si adancimi de penetrate.

Rezultate obtinute

INAINTE DE TRATAMENT LAXITATE CU VELASHAPE III
INAINTE DE TRATAMENT LAXITATE CU VELASHAPE III
DUPA TRATAMENT LAXITATE CU VELASHAPE III
DUPA TRATAMENT LAXITATE CU VELASHAPE III
INAINTE DE TRATAMENT CICATRICI CU ETWO
INAINTE DE TRATAMENT CICATRICI CU ETWO
DUPA TRATAMENT CICATRICI CU ETWO
DUPA TRATAMENT CICATRICI CU ETWO

Aflati mai multe despre Aparatura Radiofrecventa contactandu-ne cu ajutorul formularului de mai jos

Solicita oferta