Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Fotofinder - Tehnologie de Varf pentru Imagistica Dermatologica

Totul despre Aparatele FotoFinder

Varful Tehnologic de Lance in Imagistica Dermatologica

7 mai, 2021

FotoFinder – Varful Tehnologic de Lance in Imagistica Dermatologica

Numarul persoanelor depistate cu cancer de piele a crescut vertiginos in ultimii ani. Potrivit statisticilor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii, in 2020 au fost raportate 1.20 milioane de noi cazuri de cancer de piele de tip non-melanom. Exista trei tipuri principale de cancer de piele: carcinomul bazocelular, carcinomul cu celule scuamoase si melanomul. Desi numarul persoanelor depistate cu melanom nu este la fel de ridicat, acesta reprezinta unul dintre cele mai agresive si mai greu de tratat tipuri de cancer de piele.

Factorii care favorizeaza aparitia cancerului de piele sunt diversi, si variaza de la mostenirea genetica, la expunerea prelungita la soare, la radiatii, la un sistem imunitar slabit, si pana la traumastimele repetate la care pielea este supusa de-a lungul unei perioade indelungate de timp sau la existenta unui numar mare de alunite pe suprafata corpului.

In acest context, depistarea timpurie reprezinta cel mai important pilon al preventiei, iar, cu cat depistarea este mai rapida, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari.

De aceea, realizarea investigatiilor care pot sugera prezenta unei anomalii la nivelul pielii este esentiala. Astazi, multumita tehnologiei si inovatiei, ne sunt puse la dispozitie instrumentele necesare depistariii timpurii a cancerului de piele. Iar compania germana FotoFinder este un pionier pe piata aparatelor de dermatoscopie, videodermatoscopie, tricologie si imagistica dermatologica, oferind rezultate concludente ce ajuta la depistarea intr-un stadiu incipient a cancerului de piele.

Cum Functioneaza Tehnologiile FotoFinder?

FotoFinder reprezinta varful tehnologic de lance in imagistica dermatologica, acesta oferind cea mai eficienta tehnologie atat de diagnosticare, cat si de preventie a cancerului piele. Cu ajutorul aparatului, medicii dermatologi pot observa in detaliu fiecare leziune de pe suprafata corpului, precum si cele mai mici modificari ale tesuturilor cutanate. Investigatia consta in fotografierea completa a corpului pentru a crea o harta dermatoscopica digitala a leziunilor.

Camera foto de care dispune fotografiaza pielea in detaliu, iar apoi stocheaza pozele in memoria calculatorului. Astfel, medicul dermatolog va putea analiza cu atentie orice problema aparuta la nivelul pielii. In plus, Medicam-ul aparatului este prevazut cu lentile care reusesc sa mareasca leziunile de până la 70 de ori, oferind medicilor posibilitatea de a depista chiar si cea mai mica anomalie. Si mai mult decat atat, camera mobila a echipamentului permite specialistilor sa consulte si partile corpului mai putin accesibile, precum scalpul sau palmele.

Programe Speciale de Investigare si Diagnosticare

FotoFinder dispunde de doua programe inovatoare, ce ajuta medicii dermatologi sa investigheze in detaliu starea pacientului. BodyScan, primul program, ajuta la detectarea leziunilor noi ce apar pe corp. Astfel ca, multumita acestui program, aparatul poate compara pozele initiale cu cele facute ulterior, oferind medicilor informatii pretioase despre modificarile survenite.

Cel de-al doilea program, Moleanalyzer este creat special pentru a analiza in detaliu alunitele pacientilor.
In functie de culoarea, forma sau structura acestora, FotoFinder poate clasifica alunitele in trei mari categorii: benigne, de granita sau suspecte de o leziune maligna. Astfel, medicul dermatolog poate determina mai rapid si mai exact particularitatile fiecarui caz in parte, si, implicit, cele mai bune optiuni de tratament.

Avantajele Aparatelor FotoFinder in Dermatologie

Aparatura FotoFinder este dotata cu module de Inteligenta Artificiala, ce pot determina in mod proactiv gradul de malignitate al leziunilor, totodata invatand permanent din baza de date in continua crestere a FotoFinder pentru a-si rafina capacitatea de analiza la un nivel fara precedent.

In plus, FotoFinder le ofera posibilitatea medicilor dermatologici de a face parte dintr-un sistem global integrat, acestia putand cere opinia expertilor din intreaga lume, cu ajutorul software-ului unic FotoFinder Hub.

Aparate FotoFinder: Portofoliu

FotoFinder va pune la dispozitie o gama variata de aparate, ce aduc o serie de contributii tehnice revolutionare la procesele de diagnosticare si monitorizare din practica dermatologiei.

FotoFinder ATBM II este un sistem integrat de mapare al leziunilor cutanate, cu precadere al celor pigmentare (alunite), dar si al leziunilor vasculare sau al altor boli ale pielii. Cu ajutorul FotoFinder ATBM II medicul dermatolog poate realiza cartografia completa a leziunilor pielii, la un nivel extrem de detaliat, monitorizand simultan evolutia acestora.

Descopera Aparatul FotoFinder ATBM II



Fotofinder ATBM Master aduce noi valente tehnologiei FotoFinder ATBM, prin sinergia dintre cartografierea corporala completa si videodermatoscopia digitala. Astfel, cu FotoFinder ATBM Master, medicul dermatolog poate observa ab initio toate leziunile de pe suprafata corpului fara a folosi videodermatoscopul Medicam 1000s, acesta fiind necesar numai pentru investigatia amanuntita a leziunilor problematice.

Descopera Aparatul FotoFinder ATBM Master



FotoFinder Handyscope revolutioneaza dermatoscopia, combinand tehnologia smartphone cu un sistem avansat de diagnosticare al cancerului de piele. Handyscope transforma un telefon intr-un dermatoscop digital, fiind singurul sistem pentru eDermoscopie care realizeaza combinarea sistemului FotoFinder Hub (sistem de stocare digital ce-ti ofera acces la un cont privat) cu functii avansate de imagistica medicala.

Descopera Aparatul FotoFinder Handyscope


 
FotoFinder Vexia este un aparat de videodermatoscopie digitala, special conceput pentru a oferi medicului dermatolog cel mai inalt grad de confort in timpul diagnosticarii pacientilor. Este un echipament usor de manevrat, performant si care ofera rezultate detaliate si concludente, menit sa depisteze orice leziune cutanata de la nivelul pielii.

Descopera Aparatul FotoFinder Vexia

 

Fotofinder Studio este unul dintre cele mai avasate sisteme multifunctionale FotoFinder, capabil sa combine videodermatoscopia digitala, modulul Aesthetics pentru urmarirea rezultatelor tratamentelor de estetica faciala, si modulul TrichoScale Pro pentru analiza scalpului si a parului.

Descopera Aparatul FotoFinder Studio

 


 

BeautyMed