Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Cum Mentinem Profitabilitatea Locatiei de Estetica Medicala in timp de pandemie

10 Metode Pentru a va Mentine Locatia Profitabila in Timp de Pandemie

Puncte-Cheie pentru Mentinerea Profitabilitatii

21 aprilie, 2021

10 metode prin care iti poti mentine clinica sau salonul profitabil pe timp de pandemie

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat viata tuturor,  ne-a impus un nou stil de viata si a afectat puternic toate sectoarele economiei. Desi, domeniul turistic si HoReCa au avut probabil cel mai mult de suferit, nici industria frumusetii nu a scapat neatinsa. Insa, scaderile in acest sector nu sunt atat de dramatice si lucrurile inca pot fi remediate. Daca in momentul de fata te confrunti cu o scadere a profitului sau pur si simplu cu o stagnare a veniturilor, iata ce poti face pentru a te bucura de un numar mai mare de clienti si pentru a creste succesul afacerii tale.

1. Investeste in aparate originale

Sunt cel putin trei motive pentru care ar trebui sa faci o astfel de investitie: tehnologie, calitate si rezultate. In primul rand, un aparat original iti va oferi siguranta ca vei livra doar servicii eficiente si de calitate pacientilor tai. Iar asta se traduce printr-un numar mare de persoane multumite, care isi vor dori sa revina in salonul tau. Pe langa aceste trei elemente esentiale, un echipament medical-estetic original vine la pachet si cu suport tehnic din partea distribuitorului. Iar noi, la BeautyMed iti oferim servicii de asistenta ori de cate ori ai nevoie, tocmai pentru a te putea bucura fara probleme de aparatura achizitionata.

2. Alege echipamente multifunctionale

Cu cat poti oferi mai multe servicii, cu atat poti aborda un numar mai mare de pacienti. Imagineaza-ti urmatorul scenariu: ai un pacient care vrea sa trateze acneea cu care se confrunta, insa care si-ar dori si o epilare definitiva. Fie dispui de doua aparate distincte, care sa indeplineasca nevoile pacientului - insa asta presupune o investitie mai mare - fie acesta va fi nevoit sa se orienteze catre un alt salon. Cea mai profitabila si la indemana metoda prin care poti satisface toate cerintele unui pacient este sa investesti intr-un aparat multifunctional. Iar Primelase Excellence este un exemplu perfect. Aparatul Primelase detine 4 lungimi de unda diferite: Alexandrite 755nm, Dioda 810nm, Mix (810nm + 940nm +1064nm) si Nd:YAG 1060nm, fiind plasat in mod unic pentru a livra atat cele mai avansate tratamente de epilare laser cat si o gama larga de tratamente dermatologice de inalta complexitate.

3. Opteaza pentru aparatura cu recunoastere mondiala

Daca vrei ca afacerea ta sa se bucure de succes si sa fie pusa pe harta saloanelor de top din Romania, atunci trebuie sa investesti in brand-uri de talie internationala. In primul mult, vei avea certitudinea ca aparatele au fost testate la nivel mondial si ca deja s-au bucurat de recunoasterea a milioane de oameni. De asemenea, aceste echipamente dispun de o tehnologie de ultima generatie, ce garanteaza tratamente sigure si eficiente. Candela Medical este unul dintre liderii mondiali in industria de frumusete, specializat in productia de aparatura si dispozitive pentru estetica medicala. Fondata in 1970, Candela Medical a inceput ca o companie specializata in laser, insa astazi, multumita sutelor de ore dedicate cercetarii, a ajuns sa detina aparate pentru orice problema de ordin estetic. De asemenea, Cocoon Medical, Intraceuticals si FotoFinder sunt alti producatori de aparatura recunoscuti la nivel mondial, ce au o experienta vasta in industria de beauty.

4. Achizitioneaza aparate de calitate

O alta metoda prin care iti poti mentine salonul profitabil in timpul pandemiei este sa investesti in aparate de calitate. Cu cat tratamentele pe care salonul tau le ofera au rezultate mai bune, cu atat si numarul clientilor tai va creste. Iar cel mai bun exemplu in acest sens este aparatul VelaShape III de la Candela Medical. Este cel mai eficient echipament de diminuare a celulitei si de remodelare corporala din lume. Potrivit studiilor, dupa o singura utilizare, VelaShape poate duce la o scadere in circumferinta cu pana la 2,6 centimetri.

5. Participa la Sesiuni de Training

Daca vrei sa fii la curent cu noutatile din industria de frumusete, sa intelegi tehnologiile care stau la baza echipamentelor, dar si cum sa le folosesti, este necesar sa participi la seiuni de training si educatie dedicate. Cu cat beneficiezi de o echipa mai pregatita, cu atat vei reusi sa insufli mai multa siguranta si incredere clientilor tai, iar asta va creste prestigiul clinicii sau salonului. BeautyMed iti pune la dispozitie diverse traininguri si workshop-uri, ce te vor ajuta sa obtii informatiile necesare pentru a putea oferi cele mai bune servicii.

6. Lanseaza Oferte Atragatoare

Desi poate la o prima vedere, gandul de a oferi un discount clientilor tai, iti poate parea mai degraba o pierdere adusa salonului tau, pe termen lung, nu vei avea decat de castigat. Fii dispus sa reduci cu cateva procente preturile actuale. Astfel, numarul clientilor se va inmulti, iar asta va duce la o amortizare a veniturilor tale. Sau chiar la o crestere!

7. Foloseste Pachete Promotionale

Pachetele promotionale sunt un mod excelent prin care iti poti fideliza pacientii. De exemplu, daca pacientul tau are nevoie de un tratament de lunga durata, de cinci sau chiar mai multe sedinte, ofera-i o procedura gratis. Un astfel de pachet promotional il va incanta, iar tu te vei asigura ca ai castigat un client care apeleaza constant la serviciile tale.

8. Vizibilitate

Pentru a-ti mentine salonul profitabil in timpul pandemiei, e nevoie sa castigi vizibilitate. Recomandarile sunt excelente, insa nu sunt suficiente intotdeauna. Asigura-te ca ai un site actualizat, o pagina de Facebook, dar si un cont de Instagram. Posteaza constant pe aceste retele sociale pentru a atrage cat mai multi urmaritori si a ajunge la un numar mare de posibili clienti. In plus, colaborarile cu influencerii de beauty sunt o metoda buna prin care poti capata un val de notorietate.

9. Colaboreaza cu un Distribuitor Autorizat

Colaborarea cu un distribuitor autorizat de aparatura de estetica medicala este extrem de importanta pentru succesul locatiei. Nu numai ca vei avea garantia ca ai achizitionat aparate originale si de calitate, insa vei avea parte si de alte beneficii. Pe langa aparatura premium, BeautyMed iti ofera suport tehnic, sesiuni de training, dar si strategii de marketing și promovare eficiente și solide. Practic, iti punem la dispozitie toate instrumentele de care ai nevoie pentru a avea o afacere profitabila, chiar si pe timp de pandemie.

10. Dezvolta Strategii de Marketing

In spatele oricarei afaceri profitabile se afla o strategie de marketing minutios elaborata. Este extrem de important sa apelezi la serviciile unor persoane acreditate si care dispun de cunostiinte si de o vasta experienta in domeniu. BeautyMed iti ofera un set comprehensiv si cuprinzator de suport de marketing. Asadar, alegand aparatura si serviciile noastre, te vei bucura si de consultanta si suport profesional in diverse arii precum: web design (UX/UI), web security, continut, creatie grafica, SEO, Social Media, branding locatie sau campanii outdoor.

BeautyMed