Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Tehnologia laser pulsat dye vbeam prima
Tehnologia laser pulsat dye vbeam prima
Informatii cheie
Rezultate obtinute
Solicita oferta

Ce este laserul pulsat dye?


Un laser dye pulsat este un sistem ce foloseste vopsea organica amestecata cu un solvent. Unele lasere dye folosesc rodamina, fluoresceina, cumarina, stilben, umbeliferona, tetracen si malachit verde. Dintre solventi pot fi apa, glicolul, etanolul, metanolul, hexanul, ciclohexanul si ciclodextrina. O sursa de energie ridicata cum ar fi descarcarea rapida a unei lampi sau un laser extern (Ruby sau Nd:YAG) este necesara pentru "pomparea" lichidului. Solutia dye este mentinuta la viteze mari pentru a evita absorbtia tripla si pentru a scadea degradarea vopselei. Lumina cu care intra in contact excita moleculele de vopsea pentru a le pregati sa emita radiatii stimulate. Laserele pulsate dye au lungimea de unda de 585 sau 595 nm cu durata pulsului intre 0.45–40 ms.
PDL este un laser robust ce tinteste vasele de sange sparte din piele. Lumina este transformata in caldura ce distruge vasele de sange afectate, fara a leza tesutul inconjurator. Laserul foloseste o lumina galbena si nu afecteaza pielea. Tratamentele PDL nu necesita anestezie deoarece laserul pulverizeaza un spray racoritor pe piele chiar inainte de emiterea pulsului, diminuand astfel senzatia de durere. Majoritatea pacientilor necesita 1-3 sedinte pentru a elimina in totalitate vasele de sange sparte.

Cum functioneaza aparatura laserul pulsat dye?


Cand este folosit pentru aplicatii dermatologice, laserul pulsat dye functioneaza pe principiul termolizei selective. Lungimea de unda este absobita intr-un procent ridicat de zona tinta (cromofor). Durata pulsului energiei laser este mai scurta decat timpul de relaxare termic al zonei tinta, cu aproximativ 50%. Acest lucru face ca impactul energiei termice sa fie limitat in zona tinta si sa nu afecteze tesutul inconjurator.

Tehnologia laser pulsat dye - cum actioneaza
vbeam prima laser pulsat dye

Cand laserul pulsat dye atinge pielea este reflectat, transmis sau absorbit. Energia absorbita este cea mai responsabila de efectele clinice deoarece este transformata in energie termala (caldura) de cromofori si distruge astfel celulele afectate. Cromoforul pielii tintit de regula de laserul dye este hemoglobina din sange.

Laserul pulsat dye (PDL) este considerat la nivel global optiunea numarul 1 in tratarea leziunilor vasculare cutanate. Tratamentul laser se bazeaza pe principiul fototermolizei selective (SPT), un concept dezvoltat de Anderson si Parrish. SPT este un process de lezare selectiva a cromoforilor prin lumina monocroma.

3 conditii de baza sunt necesare pentru a obtine SPT:

1. O lungime de unda care sa fie absorbita de structura tintita
2. O durata de expunere mai mica sau egala cu timpul de relaxare termica a tesutului tinta
3. Expunere suficienta la fluenta pentru a obtine temperatura ideala de distrugere a structurii vizate

Parametrii PDL sunt selectati pentru ca lumina sa fie absorbita bine de oxihemoglobina si durata pulsului sa fie adecvata pentru vasele mici de sange. Initial, lungimea de unda a PDL era de 577 nm si durata pulsului de 0.3ms. Pentru a obtine o adancime mare de penetrare cu selectivitate vasculara similara, aceasta a fost modificata la 0.45 durata puls si lungime de unda de 585 nm, in anii `80.

Cea mai frecventa fluenta folosita este intre 5-8J/cm2

Informatii cheie Aparatura Laser Pulsed Dye

 • Mecanism laser pulsat dye
  • Laserul pulsat dye are extrem de multe aplicatii in dermatologie. Livreaza energia laser la o lungime de unda de 595 nm ce trece de epiderma si derma si este absorbita de oxihemoglobina in vasele de sange.
 • Ce puteti trata cu laserul pulsat dye
  • - Cicatrici post-acneice
   - Leziuni vasculare
   - Leziuni pigmentare
   - Rozacee
   - Cicatrici postoperatorii
   - Vergeturi
   - Negi
 • Care vor fi principalele avantaje in clinica dumneavoastra?
  • - Tratament fara purpura, ce creste eficienta procedurii si scade timpul de recuperare al pacientului
   - Rezultate superioare, in mai putine sedinte
   - Sistemele au incluse diferite tipuri de racire pentru protectia pielii si cresterea confortului
   - Vbeam Prima dispune de un sistem de calibrare zilnica - ce reduce durata dintre tratamente si eficientizeaza procedurile care necesita setari complexe. Astfel, puteti efectua mai multe sedinte pe parcursul unei zile
   - Vbeam Prima dispune de un sistem Smart DYE - care permite managementul cu succes al duratei protocolului si tratamentelor

Rezultate obtinute

PIGMENTATIE INAINTE DE LASER PULSED DYE
PIGMENTATIE INAINTE DE LASER PULSED DYE
PIGMENTATIE DUPA LASER PULSED DYE
PIGMENTATIE DUPA LASER PULSED DYE
PETE PORT WINE INAINTE DE LASER PULSED DYE
PETE PORT WINE INAINTE DE LASER PULSED DYE
PETE PORT WINE DUPA LASER PULSED DYE
PETE PORT WINE DUPA LASER PULSED DYE

Aflati mai multe despre Aparatura Laser Pulsed Dye contactandu-ne cu ajutorul formularului de mai jos

Solicita oferta