Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Hidratarea Pielii in Sezonul rece Hidratarea Pielii in Sezonul Rece

Hidratarea Pielii in Sezonul Rece

Cele mai bune tratamente faciale pentru sezonul rece

23 februarie, 2021

Hidratarea Pielii in Sezonul Rece

Hidratarea pielii in sezonul rece ar trebui sa fie un factor important in rutina ta de ingrijire, mai ales daca iti doresti sa te bucuri in continuare de o piele catifelata si lipsita de probleme.

In sezonul rece, scaderea temperaturilor afecteaza bariera naturala a pielii mai mult decat te-ai astepta si tocmai de aceea este indicat sa o oferi o atentie sporita ingrijirii acesteia. Este important sa respecti cativa pasi simpli pentru hidratarea pielii pentru a te asigura ca nu te vei confrunta cu iritatii sau chiar probleme mai grave pentru care ar trebui sa apelezi la medicul dermatolog.

1. Hidratarea pielii incepe de la interior

A consuma suficiente lichide nu este un factor important doar vara, ci si iarna cand temperaturile sunt scazute. Hidratarea pielii vine si din interior, asadar asigura-te ca bei suficienta apa. Poti folosi numeroase aplicatii prin care poti urmari cate pahare de apa ai baut si poti seta chiar si alerte. Este mai usor ca niciodata sa te tii de obiceiurile sanatoase chiar te pot ajuta sa iti hidratezi pielea in sezonul rece.

2. Creeaza-ti o rutina

Daca nu ai deja o rutina, este momentul sa identifici tipul tau de ten si sa gasesti produsele potrivite. Incepe cu 3 pasi simpli: curatare, hidratare si protectie solara (in cazul rutinei de dimineata), iar seara trebuie sa te demachiezi si sa cureti tenul, iar apoi sa aplici crema hidratanta, ale carei beneficii sunt bine documentate. Nu uita sa nu folosesti niciodata apa fierbinte, mai ales pentru ten, deoarece aceasta usuca si mai tare pielea.
Acesti pasi te vor ajuta sa gasesti un echilibru pentru pielea ta si treptat poti apela la alti activi pentru hidratarea pielii in sezonul rece.

3. Exfoliaza

Un lucru complet gresit este sa treci peste exfoliere crezand ca pielea uscata nu are nevoie de acest pas. Desigur, nu este indicat sa folosesti metode abrazive, care pot face microleziuni la nivelul pielii, ci sa gasesti fie produse cu ingrediente active (acizi de exemplu), fie mici dispozitive si tratamente profesionale.

4. Aplica diferite tipuri de masti

O rutina simpla este eficienta, insa pentru mai multa hidratare, mai ales in sezonul rece, este indicat sa apelezi si la masti. Poti folosi masti servetele care contin o doza mai mare de acid hialuronic, cel mai bun prieten al hidratarii, sau masti pe care le poti lasa sa actioneze noaptea.
Fereste-te insa de acele produse care contin iritanti, de exemplu parfum si uleiuri esentiale, deoarece sensibilizeaza pielea.

5. Apeleaza la tratamente profesionale

Cele mai bune tratamente pentru hidratarea pielii in sezonul rece sunt cele profesionale. Alege o clinica unde vei gasi specialisti care iti pot asigura tratamentele potrivite. Printre cele mai potrivite tipuri de tratamente pentru hidratarea pielii se numara HydraFacial si Intraceuticals.

HydraFacial

HydraFacial este tratamentul potrivit daca iti doresti atat o curatare in profunzime, cat si hidratare. Aparatul pentru hidrodermoabraziune combina 4 tehnologii unice de estetica faciala non-invaziva cu o serie de produse speciale pentru ten, ce ajuta atat la rejuvenare faciala, cat si la curatare, exfoliere si hidratare, adica tratamentele perfecte pentru ten in aceasta perioada.
Primul pas este curatarea si exfolierea chimica cu ajutorul unui acid, prevenind insa iritarea sau lezarea tesutului pielii.

Urmatorul pas consta in extractia punctelor negre, fara a simti insa durere. Astfel pielea este curatata in profunzime, fiind pregatita pentru pasul final, infuzia hidratanta.

Dupa ce pielea este curatata si pregatita, pielea este supusa unei proceduri ce combina antioxidanti si peptide, aceste ingrediente avand rolul de a inchide porii si de a proteja pielea de actiunea radicalilor liberi.

Intraceuticals

Intraceuticals este tratament potrivit daca iti doresti sa cureti pielea, dar in acelasi timp sa te bucuri de o hidratare in profunzime. Datorita unui dispozitiv special este produs oxigenul hiperbaric, iar cu ajutorul acestuia sunt introduse in straturile profunde ale pielii ingrediente active acid hialuronic, vitamine (A, C, E) si antioxidanti (aloe vera si ceai verde).


Ingredientele active trateaza mai multe afectiuni ale pielii, de la riduri si acnee la cearcane si lipsa de straluicire a tenului. Totodata, cel mai bun lucru este faptul ca acest tratament este rapid, non-invaziv, delicat, cu rezultate spectaculoase, vedete din intreaga lume apeland periodic la acest tratament.

BeautyMed