Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Epilarea definitiva pe timp de vara - Un ghid completEpilare Definitiva cu Primelase

Epilarea Definitiva cu Laser Vara - Precautii si Recomandari

Un Ghid Complet despre Epilare Definitiva Vara in Conditii de Siguranta

25 mai, 2021

Epilarea definitiva cu laser poate fi efectuata si pe timpul verii, cat timp tratamentele se realizeaza cu echipamente de calitate si de catre terapeuti calificati, respectandu-se totodata o serie de precautii. Mai jos, va vom prezenta toate problemele specifice epilarii definitive pe timp de vara, alaturi de solutii care va vor asigura atat o experienta placuta pe parcursul protocoalelor de tratament cat si inlaturarea cu succes a parului nedorit.

Tratamentele de epilare definitiva laser distrug firul de par folosind principiul fototermolizei selective, ele fiind recomandate si in cazul foliculitei si al firelor de par crescute sub piele. Cele mai eficiente tipuri de laser pentru epilarea definitiva sunt Dioda si Alexandrite.

Rezultatele cele mai bune se obtin intr-un salon, sau o clinica de estetica, unde tratamentul este efectuat de terapeuti experimentati sau medici, cu aparatura profesionala de epilare. Epilarea cu laser este cea mai eficienta metoda de epilare, datorita capacitatii laserului de a tinti cu mare precizie melanina din structura firului de par.

De ce epilarea pe timp de vara necesita atentie speciala?

Pe timpul verii, epilarea definitiva cu laser necesita un grad sporit de atentie din cauza actiunii razelor ultraviolete asupra pielii. Intrucat epilarea definitiva foloseste principiul fototermolizei selective, razele UVA si UVB pot duce la o lezare semnificativa a pielii in combinatie cu expunerea acesteia la energia laser. De aceea, in functie de tipul de laser folosit, exista contraindicatii clare de expunere la soare, care variaza in funtie de tipul de laser folosit.  

Aceasta regula esentiala a epilarii definitive cu laser a dat insa nastere mitului ca epilare definitiva trebuie evitata pe tot timpul verii. Desi este esential sa evitam expunerea directa la soare inainte si dupa tratamentul laser, ideea ca epilarea nu se poate face in conditii de siguranta si vara este una falsa. Cu toate acestea, epilarea pe timp de vara necesita respectarea catorva reguli importante :

1. Evitati Expunerea la Soare inainte si dupa tratament

Pentru a evita hiperpigmentatia sau arsurile, pielea trebuie protejata de soare inainte si dupa tratament. Aceasta este o regula generala extrem de importanta, care nu trebuie incalcata, pentru a va asigura ca nu veti avea efecte secundare. De asemenea, datorita modului de actiune a epilarii prin fototermoliza selectiva, rezultatele pot fi mai bune pe o piele nebronzata.

Timpul in care nu se recomanda expunerea la soare difera in functie de tipul de laser folosit. Astfel, pentru laserul Alexandrite, se recomanda cel putin 2 saptamani, si ideal 4 saptamani, ca timp de evitare a expunerii la soare inainte si dupa tratament. Pentru laserul dioda, nu se recomanda expunerea la soare intre 3 si 5 zile inainte si dupa tratament.

Pentru a stabili cu exactitate timpul in care expunerea la soare trebuie restrictionata in cazul dumneavostra, este indicat sa apelati la o recomandare personalizata din partea terapeutului sau a medicului dermatolog.

2. Alegeti corect tipul de laser pentru zona de tratament

Pe timp de vara, laserul pe care ar trebui sa il folositi pentru epilare definitva se alege in primul rand in functie de zona dorita de tratament, la recomandarea medicului sau terapeutului. Scopul este de a gasi cea mai buna corelatie intre tipul de laser, zona de tratament si timpul recomandat de evitare a expunerii la soare.

Epilarea definitiva pe timp de vara - Un ghid complet

Laser Dioda

Datorita intervalului mai redus in care trebuie evitata expunerea la soare inainte si dupa tratament (3-5 zile), laserul dioda poate fi o optiune mai buna pentru zone expuse in mod constant la soare, precum picioare sau brate, cu conditia de a se respecta cu strictete perioada si recomandarile medicului dermatolog sau a terapeutului. Unul dintre cele mai populare tratamente de epilare definitiva cu laser dioda din Romania este Elysion Pro.

Laser Alexandrite

Laserul Alexandrite este considerat Gold Standard pentru epilare definitiva, dar intervalul de timp in care trebuie evitata expunerea la soare este mai mare, de minim 2 saptamani si ideal 4, inainte si dupa tratament. Asadar, daca optati pentru laser Alexandrite pe timpul verii este indicat sa abordati zonele cu expunere generala scazuta la soare, precum axila sau zona inghinala. Astfel, va puteti bucura de rezultate fara sa puneti in pericol sanatatea pielii. Epilarea pe piele bronzata se poate face in conditii de siguranta, insa numai daca pielea este deja bronzata cu minim 2 saptamani inainte.

Epilarea definitiva pe timp de vara - Un ghid complet

3. Folositi crema de protectie solara pentru a va proteja pielea

Crema de protectie solara este un element extrem de important pentru sanatatea pielii pe timp de vara, chiar daca nu urmati un protocol de epilare definitiva in aceasta perioada. Daca optati pentru sedinte de epilare vara, crema de protectie devine un element obligatoriu. Pentru a fi in marja de siguranta, se recomanda o crema cu un factor minim de protectie SPF 30, pe care sa o folositi in mod regulat.

4. Oferiti pielii timp de refacere dupa tratament, si nu o expuneti la alti factori iritanti

Pentru epilarea definitiva pe timp de vara, trebuie sa evitati medicamentele fotosensibilizante si produsele cosmetice care contin acizi fotosensibili (AHA, BHA, derivati ai vitaminei A). Este recomandat acest lucru deoarece ingredientele si medicamentele mentionate pot creste modul in care energia termica este absorbita de piele, crescand riscul arsurilor.

Deoarece intervalul de timp in care aceste medicamente sau produse produc efecte poate varia in mod drastic, de la cateva zile la cateva luni, este foarte important sa instiintati medicul sau terapeutul despre orice tip de medicamante fotosensibilizante pe care le-ati folosit.

De asemenea, pentru cel putin 2 zile dupa sedinta de epilare, este important sa evitati dusurile si baile fierbini, sala, sauna sau jacuzzi. In egala masura, trebuie sa evitati tratamente de incalzire pe zona de tratament, precum radiofrecventa, pentru cel putin 24-48 h ore dupa sedinta de epilare. In perioada post-tratament laser, tesutul retine caldura reziduala, lucru care, in combinatie cu alta sursa suplimentara de incalzire, poate genera efecte secundare.

5. Alegeti numai tratamentele de epilare cu echipamente de inalta calitate, efectuate de terapeuti specializati.

Indiferent de sezon, eficienta si siguranta epilarii sunt direct legate de calitatea echipamentului folosit. De aceea, este important sa alegeti numai locatii ce folosesc aparatura de estetica medicala originala, de la producatori autorizati, care respecta cele mai moderne standarde de siguranta si calitate. Epilarea definitiva cu laserul Elysion Pro este una dintre cele mai populare metode de epilare din Romania, fiind apreciata pentru siguranta si rezultate. De asemenea, platformele avansate de epilare Primelase sau Gentle Max Pro reprezinta alegeri foarte bune.

Concluzii: Ma pot epila cu laser si pe timpul verii?

Da, epilarea pe timp de vara este posibila in conditii de siguranta, atata vreme cat se respecta precautiile listate mai sus. Pentru o experienta placuta si fara probleme, este esential sa apelati la o clinica sau un salon reputabil, ai carei specialisti va pot ghida pe toata perioada pre si post tratament.

Descoperiti Toate Tehnologiile de Epilare Definitiva

BeautyMed

Contact online