Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro

10 Avantaje ale Epilarii Definitive cu Laser

Alege Tratamentele de Calitate

26 octombrie, 2020
Programari lunare la salonul de cosmetica, zeci de lame de ras, piele iritata, foliculita, par facial inestetic… Daca te-ai saturat de toate aceste lucruri, atunci e timpul sa incerci un tratament de epilare definitiva cu laser!

Iti aduci aminte de episodul din Friends in care Monica si Phoebe testeaza un nou tip de ceara? Daca nu, iti vom face un scurt rezumat: un minut intreg de urlete si strigate de durere. Iti suna cunoscut scenariul? Orice femeie care a experimentat cel putin o data epilarea cu ceara se poate regasi in aceasta scena. Dar cum de la faimosul serial de comedie si pana in prezent au trecut mai bine de 20 de ani, aceasta imagine ar trebui sa ramana doar o amintire. Dezvoltarea tehnologiei ne permite astazi sa apelam la proceduri nedureroase, insa extrem de eficiente. Iar epilarea definitiva cu laser este probabil, alaturi de rujul rosu, cea mai apreciata inventie din istoria industriei de frumusete.

Cele trei tipuri de sisteme laser Alexandrite, Nd:YAG sau Dioda utilizeaza fototermoliza selectiva: folosirea luminii (foto), transformata in caldura (termo), ce este utilizata ulterior pentru a afecta zona tinta (liza) – drept metoda pentru indepartarea parului nedorit. Practic, prin intermediul flash-urilor de lumina, cu o lungime de unda si intensitate pre-definite si controlate, este tintita melanina din firul de par, iar caldura generata distruge foliculul pilos de la radacina, impiedicand astfel aparitia unuia nou.

Desi am putea sa umplem paginile unei carti cu beneficiile si avantajele pe care epilarea cu laser le-a adus, ne vom rezuma la doar 10 dintre ele. Insa, cu siguranta vor fi suficiente pentru a te face sa uiti de metodele traditionale de indepartare ale parului!

1. Epilarea definitiva nu este o procedura dureroasa



Este timpul sa demontam mitul conform caruia epilarea definitiva cu laser este o procedura dureroasa. Putem vorbi despre un mic disconfort, insa nicidecum despre o senzatie de durere, asa cum provoaca epilarea cu ceara. Asa ca, daca pana acum ai rezistat cu brio epilarii traditionale cu ceara, folosirea unui aparat laser ti se va parea o adevarata binecuvantare.

2. Epilarea definitiva nu are efecte secundare.



De cate ori nu te-ai ales cu iritatii dupa ce te-ai epilat cu ceara sau cu mici taieturi in urma folosirii unei lame? Ei bine, in cazul epilarii definitive cu laser nu putem vorbi despre astfel de incidente. Este o metoda extrem de sigura, care ofera o precizie ridicata si care nu provoaca niciun soi de leziuni sau deteriorari ale aspectului pielii.

3. Epilare definitiva este foarte eficienta



Cercetarile arata ca, cei mai multi pacienti au avut nevoie de 3-7 sedinte pentru a obtine rezultate permanente.

4. Este cea mai rapida metoda de epilare



Nu trebui sa iti faci griji ca vei petrece ore in sir in cabinetul clinicii sau al salonului de infrumusetare. Procedura este extrem de rapida, mai ales atunci cand este efectuata in zona inghinala sau a axilei.

5. Aspectul pielii tale va fi imbunatatit



Epilarea cu lama sau cu ceara poate provoca iritarea pielii. Adeseori, aceste metode duc la uscarea excesiva a pielii sau la aparitia unor eruptii cutanate. In schimb, epilarea definitiva cu laser va face ca pielea ta sa devina in timp mult mai catifelata si ii va imbunatati aspectul general.

6. Vei economisi timp pretios



88% dintre femei petrec aproximativ patru luni din viata epilandu-se. Iar viata e prea scurta pentru a irosi timpul astfel. Imagineaza-ti ca nu vei mai fi nevoita sa ajungi lunar la cosmetica si nici sa pierzi minute bune in fiecare zi in cada, in dorinta de a capata pielea fina pe care ti-o doresti. Chiar daca suna prea bine ca sa fie adevarat, epilarea definitiva cu laser poate face asta!

7. Pe termen lung te va ajuta sa economisesti bani



Cum spuneam si mai sus, epilarea definitiva cu laser este, alaturi de rujul rosu, o investitie pe care orice femeie ar trebui sa o faca. Chiar daca intr-o prima faza ti s-ar putea parea costisitoare, adu-ti aminte de toate aparatele de ras si toate programarile la cosmetica pe care le-ai facut pana acum. Cu siguranta depasesc cu mult costul unui astfel de tratament. Potrivit unui studiu realizat de American Laser Centers, o femeie cheltuie pe parcursul a 60 de ani, 10.207 de dolari pentru a indeparta parul nedorit de pe corp. Dintr-o data epilarea definitiva cu laser a devenit o varianta mult mai accesibila.


8. Cu epilarea definitiva tratezi si foliculita



In cazul in care te confrunti cu aceasta afectiune a pielii, atunci trebuie sa incerci epilarea definitiva cu laser. Lumina propulsata de aparat ajuta la inchiderea si eliminarea foliculului, iar astfel riscul ca acesta sa se infecteze sau inflameze dispare.

9. Te poti epila si intre sedinte



Spre deosebire de epilarea cu ceara, unde trebuie sa astepti ca firul de par sa creasca pana la urmatoarea sedinta, in cazul epilarii cu laser, nu exista acest disconfort. Poti folosi lama de ras oricand vrei, de cate ori vrei, fara sa te temi ca va influenta in vreun fel efectele tratamentului.

10. Este un tratament non-invaziv



Epilarea definitiva cu laser nu provoaca nicio leziune la nivelul dermului, fiind o procedura extrem de sigura si deloc dureroasa. In plus, este potrivita si pentru persoanele care au pielea sensibila.



BeautyMed