Salt la continut
GDPR
COMPLIANT
beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Logo beautymed.ro
Cum sa deschizi o Clinica de Estetica Medicala in 7 Pasi

Cum sa deschizi o Clinica de Estetica Medicala in 7 Pasi

Un Ghid Complet pentru Antreprenori

5 aprilie, 2023

Ghid complet pentru antreprenori in estetica medicala

In acest ghid complet destinat antreprenorilor in dermatologie si estetica medicala, vom include toate etapele esentiale necesare inceperii unui business in domeniul frumusetii, dar si cateva sfaturi utile privind gestionarea bugetului, dotarea cu aparate, echipamente si consumabile profesionale si promovarea clinicii.

Estetica Medicala: Avantajele unui business in domeniu

Industria de estetica medicala si infrumusetare inregistreaza o dezvoltare semnificativa la nivel global, fiind apreciata in special pentru dezvoltarea de noi tehnologii minim-invazive si non-invazive. Acestea stau la baza celor mai populare tratamente estetice de pe piata, precum epilarea definitiva cu laser, remodelarea corporala, slabirea profesionala si rejuvenarea faciala. Piata mondiala de profil este asteptata sa ajunga la 23,4 miliarde de dolari in 2027, in crestere cu 11% fata de 2022. Iata cateva avantaje importante care fac dintr-o clinica de estetica medicala un model de business sustenabil pe termen lung:

  • Importanta aspectului fizic: in prezent, castiga teren procedurile rapide, fara durere, minim invazive, care ofera un aspect cat mai natural si care permit reintoarcerea rapida la viata de zi cu zi;
  • Tehnologiile moderne de estetica aduc in mod constant noi avantaje pentru pacienti si pentru specialisti, marind in acelasi timp si nivelul de siguranta;
  • In plus, nivelul de specializare ridicat al esteticii medicale inseamna servicii de calitate care vor fi mereu apreciate de pacienti;
  • Costul tratamentelor de estetica medicala este cu circa 40% mai mic in Romania, comparativ cu Europa, ceea ce face ca tara noastra sa devina tot mai atractiva pentru straini, ca destinatie pentru turism medical.

Tehnologii de ultima generatie, cu rezultate vizibile

In domeniul esteticii medicale, evolutia tehnologiilor este extrem de rapida si stabileste mereu noi standarde de ingrijire si infrumusetare, intampinand unicitatea si nevoile fiecarei persoane. Astazi, pacientii pot avea acces la cele mai avansate tehnologii si la aparate premiate la nivel international, beneficiind de proceduri minim invazive sau non-invazive, bazate pe studii clinice de durata. In plus, aparatele noi de estetica medicala indeplinesc cu succes asteptarile pacientilor, intr-un timp scurt si cu riscuri reduse, asigurand o recuperare rapida si un aspect mult imbunatatit, intinerit si natural.

De unde incepi proiectul de clinica

Este indicat sa incepi cu un plan de afaceri detaliat. Apeleaza la consultanti specializati care te pot ajuta sa intelegi fiecare etapa a proiectului, sa iti gestionezi eficient bugetul si sa iti directionezi afacerea pe drumul spre succes!

BeautyMed poate deveni un partener de incredere pentru tine, care sa iti sustina clinica nu doar prin livrarea de aparatura premium in domeniul esteticii medicale, ci si prin consiliere de business, suport tehnic, training-uri specializate oferite de medici specialisti in dermatologie si terapeuti, dar si cu idei inovatoare de marketing si strategii care te vor ajuta sa iti creezi un brand puternic.

7 pasi pentru a-ti deschide o Clinica de Estetica Medicala

1. Alege un spatiu potrivit pentru clinica

Alegerea spatiului potrivit reprezinta un element fundamental pentru succesul ulterior al clinicii de estetica medicala, deoarece va defini realitatile operationale ale fiecarei zile. Pentru ca activitatea sa se poata desfasura in conditii optime, spatiul ales trebuie sa indeplineasca un set de criterii esentiale, atat ca ansamblu, cat si in mod specific pentru fiecare tratament in parte. Criterii generale de alegere a spatiului pentru clinica de estetica medicala

a. Suprafata si compartimentare

Clinica trebuie sa detina, in mod ideal, cabinete separate pentru diverse tipuri de tratamente, dar si un open space mai mare pentru receptie, spatii tehnice si administrative pentru personal si dotari sanitare de inalta calitate. Spre exemplu, in cazul folosirii unuia dintre laserele pentru epilare definitiva, este nevoie de o camera spatioasa, cu o foarte buna ventilatie, preconditie obligatorie pentru ca laserul sa functioneze in conditii de siguranta.

b. Igiena si infrastructura locala

Clinica de estetica este, par excellence, un loc extrem de curat, care are nevoie de un acces neintrerupt la utilitati. O intrerupere a alimentarii cu apa sau curent electric, chiar si pentru scurt timp, va duce la o experienta neplacuta pentru pacient. Astfel, este de preferat sa alegi o cladire moderna, dotata cu generator de curent electric si situata intr-o zona cu infrastructura sanitara modernizata.

c. Pozitionare

Accesibilitatea si vizibilitatea sunt elemente esentiale de vanzare care trebuie luate in considerare in ceea ce priveste alegerea spatiului pentru clinica medicala. Cladirea clinicii ar trebui sa fie situata intr-o zona la care pacientii sa ajunga rapid si sa fie bine semnalizata pentru a fi usor de identificat.

2. Alege echipamente performante pentru tratamente estetice si medicale

O alta etapa cruciala a proiectului consta in alegerea celor mai sigure si performante aparate din domeniul esteticii medicale. Printre cele mai cautate se numara aparatele profesionale pentru tratamentul celulitei, aparatele pe baza de criolipoliza ce permit slabirea localizata, aparatele cu laser pentru epilare definitiva, dar si dispozitivele cu radiofrecventa, ce redau elasticitatea si fermitatea pielii.

Aparatele de calitate ce utilizeaza tehnologii avansate iti vor asigura un business sustenabil pe termen lung, cu pacienti multumiti de rezultate, dar si cu un grad mare de satisfactie din partea specialistilor care lucreaza in clinica ta. BeautyMed iti ofera o gama larga de aparate de estetica medicala de cea mai buna calitate si consumabile premium, dar si consultanta. In plus, specialistii din echipa ta vor beneficia de training avansat, realizat de medici dermatologi, pentru siguranta si performanta maxime.

Poti alege, de exemplu, platformele laser Gentle Pro Series de la Candela Medical, special create pentru a oferi o gama larga de tratamente precum epilarea definitiva cu laser si tratarea leziunilor pigmentare si vasculare. Platforma pentru dermatoscopie FotoFinder Vexia ofera posibilitati de diagnostic avansat al bolilor de la nivelul pielii, inclusiv in cazul melanomului.

Pentru tratamente de rejuvenare faciala si remodelare corporala, iti recomandam gama de aparate Viora V-Series, care permite diversificarea si personalizarea tratamentelor la un nivel fara precedent. Sau poti opta pentru aparatul Primelase HR Excellence, dotat cu un laser Dioda de mare putere, pentru rezultate mult mai rapide in ceea ce priveste leziunile vasculare sau pigmentare si epilarea definitiva.

Daca doresti sa imbini tratamente de mai multe tipuri cu ajutorul unui singur dispozitiv, iti recomandam aparatul multifunctional Nordlys de la Candela Medical, cu o gama larga de aplicatii precum: fotorejuvenare, tratamentul rozaceei si al leziunilor vasculare, al telangiectaziilor, dar util si in proceduri de epilare definitiva.

3. Foloseste produse de estetica de cea mai buna calitate

Pentru ca pacientii tai sa obtina rezultate vizibile, rapide si de durata, este important sa apelezi la produse cosmetice si consumabile de calitate, ce folosesc tehnologii avansate. Rejuvenate Daily Serum este un produs pentru rejuvenare faciala ce imbunatateste semnificativ aspectul pielii, iar pentru o silueta conturata si o piele fara celulita, iti recomandam Lanluma X. Daca iti doresti un acid hialuronic de calitate, poti opta pentru Maili Define. In plus, pentru stimularea productiei naturale de colagen si restabilirea volumului fetei, poti opta pentru Ellanse, un filler cu actiune imediata.

4. Recruteaza cei mai buni specialisti in estetica medicala

Este crucial sa investesti in resursa umana competenta si sa recrutezi cei mai buni specialisti pentru clinica ta, atat in ceea ce priveste serviciile medicale, cat si pentru serviciile estetice sau de infrumusetare. Chiar daca acestia vin de obicei la pachet cu niste costuri salariale importante, in timp compania ta se va dezvolta frumos, pacientii vor fi multumiti, iar brandul tau va fi recunoscut in piata pentru calitate si performanta. Alege profesionisti si oameni de incredere pe care te poti baza atat pentru nucleul medical, cat si pentru personalul medical auxiliar, pentru specialistii in estetica si infrumusetare, terapeutii, personalul administrativ sau personalul de vanzari din cadrul clinicii.

5. Opteaza pentru training si educatie de inalta calitate

Ai grija ca intreg personalul clinicii tale de estetica medicala sa fie bine pregatit, atat in ceea ce priveste procedurile, cat si in utilizarea aparatelor. Echipa BeautyMed te poate ajuta si in aceasta etapa, oferindu-ti cel mai avansat program integrat de educatie si training medical-estetic din Romania. Poti beneficia de training-uri personalizate, realizate de medici specialisti in Dermatologie si terapeuti, dar si de programe care te vor ajuta sa iti imbunatatesti strategiile de vanzari si de management.

6. Ce presupune procesul de avizare si inregistrare al unei clinici de estetica medicala

Pentru a functiona legal, este nevoie sa obtii o serie de autorizatii si avize pentru clinica ta de estetica medicala. Pe scurt, primul pas in acest demers consta in infiintarea unei societati comerciale cu personalitate juridica. Apoi, va trebui sa depui un dosar pentru inregistrarea societatii comerciale intr-un registru, si a medicilor care activeaza in locatie la Colegiul Medicilor. In plus, va fi nevoie sa faci demersurile necesare pentru a obtine si alte avize cum ar fi cel de securitate la incendiu sau cel din partea Directiei de Sanatate Publica.

7. Dezvolta un brand puternic si promoveaza-l

Crearea unui brand recunoscut, cu o imagine buna in piata si in randul pacientilor, este extrem de importanta pentru succesul business-ului tau pe termen lung. O identitate consolidata, bazata pe valori clare, te ajuta sa te diferentiezi de concurenta si sa ai o reputatie de neegalat. Un brand puternic nu depinde doar de design si de elementele de marca ale clinicii tale, ci si de misiunea companiei, de mesajul pe care il transmiti si de emotia din spatele acestuia.

Sfaturi de business in estetica medicala

Ce este important sa retii este ca ai nevoie de un plan de business detaliat care sa cuprinda ideile tale de afaceri pentru a incepe, dar si de oameni de incredere care sa iti ofere consultanta in toate etapele pe care le presupune deschiderea unei clinici de estetica medicala. De asemenea, ar trebui sa tii cont si de faptul ca demararea intregului proiect ar putea dura intre 4 si 6 luni. Pe de alta parte, un avantaj notabil il reprezinta faptul ca amortizarea investitiei este una rapida, realizandu-se in cativa ani. In concluzie, alegerea spatiului potrivit pentru clinica ta de estetica medicala si utilizarea de echipamente performante si de produse si consumabile premium iti vor ajuta business-ul sa devina unul de succes. In plus, e important sa recrutezi cei mai buni specialisti in estetica medicala si sa le asiguri periodic training de calitate. Nu in ultimul rand, ai grija ca prin tot ceea ce faci sa iti creezi un brand puternic pe care sa il promovezi cat mai eficient.

Doresti sa afli mai multe? Completeaza formularul de mai jos: